doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Dit gaat er per 1 juli allemaal veranderen door de versoepeling van de corona-maatregelen

De maatregelen worden weer versoepeld!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Dit gaat er per 1 juli allemaal veranderen door de versoepeling van de corona-maatregelen

Vanavond is het weer tijd voor een nieuwe persconferentie. Het zogeheten crisisteam van het kabinet heeft dan officieel besloten wat voor extra versoepelingen er gaan plaatsvinden rondom de maatregelen. Bronnen melden alvast wat we kunnen verwachten.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

1 juli

De versoepelingen die vanaf 1 juli zouden ingaan worden werkelijkheid. Dit betekent dat sportscholen, sauna's en casino’s weer open mogen. Ook kunnen middelbare scholen na de zomer volledig open.

Verder worden de maatregelen rondom de horeca- en evenementensector ook flink versoepeld. Per 1 juli verdwijnt de regel voor een maximumaantal groepen. Wel moet iedereen zich aan de 1,5 meter regel blijven houden en voldoende voorzorgsmaatregelen nemen.

Lees ook: 'Deze corona-maatregelen worden allemaal versoepeld'

En verder

Tot nu toe was een groep van maximaal 30 mensen toegestaan. Vanaf 1 juli wordt dit aantal verhoogd naar 100, maar daar is nog een verdergaande versoepeling mogelijk.

Het maximumaantal aanwezigen wordt volledig geschrapt voor binnen en buiten, maar er moet te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden kunnen worden.

Ook worden er extra voorzorgsmaatregelen genomen, zoals van tevoren naar de gezondheid van mensen vragen en reserveren. In een gebouw moeten voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, om te voorkomen dat drukte ontstaat bij de wc's. Ook moeten er voldoende in- en uitgangen zijn.

Of dat al deze versoepelingen daadwerkelijk worden toegepast, zien we vanavond in de persconferentie. Zit jij er klaar voor?

Bron: RTL Nieuws I Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');