NikkieTutorials openhartig over breken met familieleden na coming-out

De relatie verbreken was de enige optie.

Nikkie de Jager vertelt in een gloednieuwe video op YouTube openhartig over haar coming-out. Niet iedereen reageerde hier goed op en zo was de make-up koningin zelfs genoodzaakt te breken met bepaalde familieleden.

Video

De visagiste heeft een familie die haar gelukkig altijd steunde bij de transitie. "De meesten dan. Mijn vaders kant van de familie accepteerde het helemaal niet. Voor mij was er maar één optie: de banden verbreken met deze kant van de familie", vertelt ze.

Lees ook: NikkieTutorials krijgt eigen tv-show

Advies

"Ik wil je één ding zeggen: je hoeft niet uit de kast te komen. Dat is je eigen keuze. Als je er niet klaar voor bent, mag je zelf weten wanneer je dat wel bent", richt ze zich tot haar volgers. Diezelfde optie had Nikkie helaas niet, omdat ze gechanteerd werd en haar verhaal begin dit jaar daardoor 'moest' delen met de wereld.

"Heel veel mensen focussen zich op de reacties van andere mensen, maar je moet onthouden dat je het voor jezelf doet. Je moet mensen de tijd geven om eraan te wennen. Als familie en vrienden op een negatieve manier reageren, betekent dit niet dat ze altijd zo zullen blijven denken. Geef het tijd, eerste reacties zijn vaak niet blijvend", aldus de succesvolle YouTuber tegen haar ruim 13 miljoen volgers.

Bekijk vanaf minuut 10.20 Nikkie's verhaal.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: YouTube, BSR

Laatste nieuws