Marieke Elsinga haalt uit naar afslankbedrijf

De presentatrice bijt van zich af.

Lees ook

Marieke Elsinga bijt van zich af nadat ze benaderd werd door een afslankbedrijf. Op Instagram lucht ze haar hart en steekt ze haar volgers een hart onder de riem.

Coronakilo's

Een afslankbedrijf zag een goede match met Marieke om de uitdaging aan te gaan en van de in hun ogen 'overtollige' kilo's af te komen. Dat schoot bij de presentatrice in het verkeerde keelgat. "Dit is helemaal geen leuke tekst! Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen!"

De brunette denkt dat het bedrijf dat haar benaderde het niet kwaad bedoelde. Toch maakt het haar pislink. "Ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen?", schrijft ze verder op Instagram.

Lees ook: Marieke Elsinga reageert op vragen over zwangerschap

Zelfbeeld

"Actief het signaal uitdragen dat mijn lichaam 'te dik is', zie ik niet zitten", aldus Marieke.

Ze sluit haar bericht af met een mooie boodschap aan haar volgers: "Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima. Ik deel dit niet omdat ik zo graag hieronder 'Je bent perfect' of 'Je bent prachtig' wil lezen, ik deel dit omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel."

Tot slot deelt de radio-dj haar gewicht. "Oh ja, voor ieder die het weten wil: ik ben 1.76 meter en weeg 74 kilo. Ik ben er in coronatijd twee kwijtgeraakt."

Ik ga hier iets doen, dat ik niet zo vaak doe, namelijk mijn frustratie delen. Bij mijn management komen regelmatig verzoeken binnen van merken die willen samenwerken. Ambassadeurschap, partnerships, hoe je het noemen wilt. In bijna alle gevallen sla ik dat af. Soms past een merk goed bij mij en ga ik er wel voor. Tussen de aanvragen zat vorige week een mail van een bureau dat ambassadeurs zoekt voor een bekend afslankmerk. Ik citeer: “Voor een nieuwe samenwerking zijn we op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om van hun (corona?)kilo's af te komen. Wij zien een goede match met Marieke." Mijn manager kent me goed en had dus al vriendelijk bedankt, maar stuurde de aanvraag ter controle nog even langs mij. Ik las het, zei: “Nee, idd niks voor mij” en klikte het weg. Maar toen las ik het nog eens en dacht: “Ho eens… dit is eigenlijk helemaal geen leuke tekst!” Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen! Het bureau bedoelt het heus niet kwaad en ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen? Nu ben ik niet tegen diëten (sterker nog, ik ‘Sonja Bakkerde’ me in mijn studietijd suf!), maar actief het signaal uitdragen dat mijn lichaam ‘te dik is’, zie ik niet zitten. Zeker niet omdat ik een groot bereik heb. Mijn lijf is sterk en fit. ‘Hilversum slank’ ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen. Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima. Ik deel dit niet omdat ik zo graag hieronder ‘Je bent perfect’ of ‘Je bent prachtig’ wil lezen, ik deel dit omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel. #bodypositivity

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Bron: RTL | Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws

Zie ook