Wat zijn Formule 1 coureurs ‘waard’ in racegames?

Een groot aantal coureurs hebben zich op racegames gestort.

Lees ook

Nadat de start van het Formule 1 seizoen 2020 is uitgesteld, hebben een groot aantal coureurs zich op racegames gestort. Binnenkort krijgen F1 coureurs en F2 coureurs in de virtuele races een bepaalde waarde toegekend ofwel een rating. Dat gebeurt in het spel nadat de release van F1 2020 plaatsvindt op 10 juli. Het nieuwe spel van Codemaster kent onder meer een uitbreiding van met circuits als Hanoi en Zandvoort. De driver ratings vormen een nieuw element onderscheiden in vier categorieën, namelijk snelheid, bewustzijn, race craft en ervaring. Overigens vindt de release plaats na de Formule 1 Oostenrijk die op 5 juli van start gaat op de Red Bull Ring en voor de tweede wedstrijd op 12 juli, GP Steiermark.

Nu al rating voor drie teams van Formule 1

De release van het spel F1 2020 brengt voor iedereen een rating met zich mee. Er is echter nu al een waarde toegekend aan zes coureurs van drie teams. Max Verstappen van team Aston Martin Red Bull Racing heeft de grootste waarde met 90 punten.

Op het onderdeel snelheid scoort Max 96 punten en op race craft 94 punten. Teamgenoot Alexander Albon heeft een waarde toegekend gekregen van 79. Hij scoort het hoogst op race craft met 82 punten. Het onderdeel ervaring is bij Alexander het laagst met 52 punten en op snelheid is de rating 83.

Sergio Perez goede tweede

Sergio Perez van team Racing Point is de coureur die na Max Verstappen het meeste waard is met een score van 80 punten. Op race craft scoort deze coureur 91 punten en op snelheid 86 punten. Zijn teamgenoot Lance Stroll doet het net even wat minder goed en heeft dan ook een lagere rating.

Zijn score komt op 78 punten met 86 punten voor race craft en 57 punten voor ervaring. De punten voor de snelheid komen uit op 83 en op 73 voor bewustzijn. De coureurs van het derde team, Alphatauri, bevinden zich qua waarde op hetzelfde niveau. Zowel Pierre Gasly als Daniil Kvat scoren 80 punten. Daniil heeft de hoogste waarde in zijn team met race craft waarmee hij 86 punten scoort en zijn teamgenoot 85 punten. Overigens geldt straks voor het spel F1 2020 dat de scores van coureurs van invloed zijn op de baanprestaties. De features voorzien bovendien in het ontgrendelen van technische upgrades en ondersteunen spelers in specifieke functionaliteiten.

Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook