Dave Roelvink vertelt over Lamborghini-crash: 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niet heel erg raakt'

"Ik zit een klein beetje in een depressie"
Dave Roelvink vertelt over Lamborghini-crash: 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niet heel erg raakt'

Dave Roelvink domineerde weer eens het nieuws toen hij een geleende glamour-Lamborghini total loss reed. Met Grazia praat hij over het ongeluk en de heksenjacht van de media. "Er wordt heel makkelijk een oordeel geveld."

In de prak

Een turbulent begin van de zomer voor Dave Roelvink. De dj reed de peperdure, brons-chrome Lamborghini Huracán van een vriend in de prak. De ravage was enorm, maar de dj, die alleen in de auto zat, kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. "Ik had last van mijn schouder en mijn hand lag open, maar niet dat je denkt: ik moet ermee naar het ziekenhuis."

Lees ook: Ooggetuige reageert op auto-ongeluk Dave Roelvink

Pechvogel

Een engeltje op zijn schouder? Dave voelt zich meer een pechvogel. "Er zijn maar weinig mensen die zo’n dure auto lenen van een vriend en hem dan in elkaar rijden", vertelt hij. "Natuurlijk heb ik mazzel gehad dat ik niets heb gebroken ofzo, maar ik scheurde ook niet met driehonderd kilometer per uur over de snelweg. Het gebeurde in de bebouwde kom. Dus een engeltje op mijn schouder? Ik weet het niet. Ik zit een klein beetje in een depressie, hoor."

Lees ook: Dave Roelvink voor het eerst openhartig over sexschandaal

Heksenjacht

Het werd in de showbizz natuurlijk weer groots, maar ook negatief, opgepakt. "Het is erg genoeg wat er is gebeurd. Ik voel me er superklote onder, maar het is een heksenjacht geworden. Er wordt van alles bijgehaald en opgerakeld. Ik wil me daar niet te druk om maken, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niet heel erg raakt."

Lees ook: Dave Roelvink met spoed naar het ziekenhuis

Onderschat

Volgens Dave begon de auto weg te slippen toen hij wegreed bij een stoplicht waarop hij de macht over het stuur verloor in de binnenstad van Amsterdam. "Ik heb de wagen onderschat, laat ik het daarop houden. Hij ging iets sneller dan gedacht."

En ja, hoe vertel je iemand vervolgens dat je zijn Lamborghini van drie ton hebt gecrasht? "Ga er maar staan. Dat is niet leuk, maar je zal wel moeten. Binnen twintig seconden staat het op internet. Ik heb eerst de politie gebeld, toen meteen hem."

Zie ook: Dave Roelvink zonder neptanden

Appje

Ook zijn ex Julia Mekkes liet van zich horen na de crash. "Ze appte: ‘Dat kan alleen jou weer gebeuren, veel sterkte de komende tijd’. Zij ziet natuurlijk ook hoe het wordt opgepakt. Dat doet geestelijk echt veel pijn."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die morgen in de winkel ligt.

Teskt: Anette de Vries | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f70994a3d53a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });