Nikkie Plessen in tranen tijdens uitzending RTL Boulevard

Heftig.
Nikkie Plessen in tranen tijdens uitzending RTL Boulevard

Nikkie Plessen hield het niet droog gisteravond tijdens de live-uitzending van RTL Boulevard.

Gucci

Het Italiaanse modehuis Gucci lanceerde eerder dit jaar een nieuwe mascara binnen de Gucci Beauty-lijn. Voor de campagne slaat het modehuis de handen ineen met de Italiaanse Vogue.

Hier speelt Ellie Goldstein, een model met het syndroom van down, de hoofdrol. Het is voor het eerst dat een groot modehuis kiest voor een model met het syndroom van down.

Lees ook: Nikkie Plessen: 'Het is niet niks als je ineens 24 uur per dag op elkaars lip zit'

Verdrietig

Voor Nikkie is het extra bijzonder om over deze prachtige campagne te praten, omdat de modeontwerpster een broertje heeft gehad met het Syndroom van Down. Haar broertje was zwaargehandicapt en had een omgekeerd chromosoom. Hij kon niet zelfstandig ademen en kwam uiteindelijk te overlijden.

"Ik vind het heerlijk om te zien. Ik heb zelf een broertje gehad met het Syndroom van Down en ik heb altijd op een school gezeten met kinderen met het Syndroom, dus ik vind het supermooi dat dit soort kinderen een plek krijgen", begint de blondine met tranen in haar ogen.

"Dat zulke grote merken daar dan voor gaan, dat vind ik knap, goed en hoe het moet. Ik denk in een wereld als deze dat we eigenlijk een beeld willen hebben van wat we in Nederland en de wereld zien en daar hoort zij ook bij", gaat ze verder.

Bekijk hier het fragment.

Bron: Superguide | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6ede666d12d', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });