Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Waar ga jij heen?

Lees ook

Nog niks gepland deze week, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of filmtip.

SmithDavidson Gallery in Amsterdam exposeert met Zhuang Hong Yi

Ben jij een echte kunstliefhebber? Dan is deze solo-expositie zeker een aanrader. Vanaf 3 juli tot en met 5 september kun je deze expositie van de Chinese kunstenaar Zhuang Hong Yi bewonderen in Amsterdam. De expositie 'In Bloom' bestaat uit een tienjarige samenwerking met de kunstenaars van nu. Geniet van een kleurrijke selectie van bloemenlandschappen en collageschilderijen die gemaakt zijn van origami rijstpapier.

Waar: Prinsengracht 570, Amsterdam

Allbirds opent eerste winkel in Amsterdam

Hou jij je altijd bezig met duurzaamheid en ben jij op zoek naar een schoenenmerk die daar volledig bij aansluit? Goed nieuws! Allbirds is een accessoire- en schoenmerk uit San Francisco dat zich volledig focust op duurzaamheid. Het bekende merk maakt nu voor het eerst zijn entree in Nederland en daarmee openen zij hun eerste fysieke winkel in Amsterdam. Onze hoofdstad is de 19de winkel van Allbirds. Het merk kende een sterke groei in Europa en opende eerder dit jaar de deuren van de tweede vestiging in Londen.

Waar: Hartenstraat 15, 1016 BZ Amsterdam
Tijd: Maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 18:00 en zondag van 12:00 tot 17:00

Pop-up restaurant De Maaltuin in Rotterdam

Sinds 2 juli kun je weer genieten van het pop-up restaurant De Maaltuin in Rotterdam. De tuinen worden tot 2 augustus omgetoverd tot het groenste buitenrestaurant van de stad, voor zomers dineren middenin de natuur. Met genoeg ruimte tussen de tafels en maximale frisse buitenlucht is het helemaal coronaproof.

Waar: Trompenburg Tuinen en Arboretum, Rotterdam

Carré opent groot zomers terras op de Amstel

Het koninklijk theater Carré heeft deze week een groot terras geopend op de Amstel. Je kunt op het terras genieten van een fris drankje met een lekker hapje met uitizicht over de Amstel. Ook kun je bij het afrekenen ervoor kiezen om een kleine donatie te schenken aan Carré, zodat het theater hopelijk nog heel lang mag blijven bestaan! Naast het terrasgedeelte is er ook een klein stadsstrand gecreëerd voor een extra zomerse sfeer met strandstoelen voor de liefhebber.

Waar: Amstel 115 /125, 1018 EM Amsterdam
Tijd: Maandag t/m woensdag van 11:00 tot 20:00 en donderdag t/m zondag van 11:00 tot 22:00

Nieuwe Nederlands-Amerikaanse Serie

Dionne van den Berg is een Surinaams-Nederlandse filmmaker en actrice uit omgeving Rotterdam in NYC. Samen met de Indisch-Amerikaanse filmmaker Pooja Tripathi heeft zij een nieuwe Nederlands-Amerikaanse serie Amsterdam Eve gemaakt. Het gaat over twee jonge vrouwen met allebei een andere culturele achtergrond die van plek wisselen om hun dromen te volgen. Nieuwsgierig geworden? Je kunt nu het hele eerste seizoen van 6 afleveringen bekijken op YouTube!

Humanity House, PIP en Nest bundelen hun krachten voor Cinema in the Garden

Vanaf 4 tot en met 10 juli kunnen filmliefhebbers genieten van spraakmakende, intrigerende en ontroerende films en documentaires in Den Haag. Humanity House kiest films van het afgelaste filmfestival Movies that Matter. Films over verzet en solidariteit, met sterke vrouwen in de hoofdrol die zich verzetten tegen de status quo en opkomen voor zichzelf en de samenleving. PIP kiest muziekfilms, over elektro uit Den Haag en de internationale muzikale invloed van bubbling uit Suriname.

Waar: Terras van PIP aan de Binckhorstlaan 36, Den Haag
Tijd: De films beginnen rond 22:30 en de bar is vanaf 21:30 open

MR PORTER start met ‘Summer BBQ’

Heb jij wel zin in een BBQ? Goed nieuws! Vanaf 5 juli start restaurant MR Porter elke zondag met een Summer BBQ. Genietend op de lounge sets of aan gedekte tafel met een lekker stukje vlees. Ook licht geroosterde groentes zoals tomaten, asperges en courgettes komen allemaal vanaf de BBQ direct op je bord!

Waar: Spuistraat 175, 1012 VN Amsterdam
Tijd: Maandag t/m donderdag van 12:00 tot 01:00, vrijdag van 12:00 tot 02:00, zaterdag van 19:00 tot 02:00 en zondag van 19:00 tot 01:00

WOO HAH! All Day brengt unieke festivalervaring naar je beeldscherm

Het festivalseizoen zou alweer in volle gang zijn, maar vanwege corona is dat dit jaar niet het geval. WOOHAH All Day wil voor liefhebbers toch het festivalgevoel terugbrengen. Ze gaan dan ook op 10, 11 en 12 juli een livestream geven, gevuld met performances, interviews, exclusieve opnames van oude shows en interactie met fans. Ook is er de mogelijkheid om de stream live bij te wonen in 013 Poppodium.

De ticketverkoop start maandag 6 juli om 14.00 via woohahallday.com

During WOO HAH! All Day we bring you three days filled with interactive streaming content 💥⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ Never before seen liveshows, exclusive performances in @013 and @redbullmusicned and interactive content for you to enjoy from the comfort of your own home! ⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ WOO HAH! All Day will take place 10/11/12 July 2020⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ All ticket buyers from WOO HAH! 2020 and 2021 will receive 𝐅𝐑𝐄𝐄 access to the livestream via email later this week.⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ Streaming tickets will be available this Monday at 14.00 for €7,95. ⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ A small batch of Live Tickets for €15,- will also be available with which you are able to see the exclusive performances up close in 013 Poppodium (Tilburg) 🤯⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣ The line up will follow later this week via woohahallday.com

Een bericht gedeeld door woohahfestival.com (@woohahfest) op

Kledingwinkel ARKET opent deuren in Den Haag

Een lekker dagje shoppen? Ga dan eens langs bij Kledingwinkel ARKET. Zij hebben onlangs hun deuren geopend in Den Haag. ARKET heeft als missie om de kwaliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Zo hebben ze collecties voor vrouwen, mannen, kinderen en thuis. Eigen ontwerpen worden aangevuld met geselecteerde items van meer dan 50 andere merken. De eerste ARKET-winkel in Nederland opende in 2018 in Amsterdam en het merk is sinds de wereldwijde lancering in 2017 online beschikbaar voor Nederlandse klanten.

Waar: Wagenstraat 14, Den Haag
Tijd: Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00, zondag van 12:00 tot 18:00 en maandag van 11:00 tot 18:00

Dineren tussen motors bij Deus Ex Machina

Ben jij een motorliefhebber? En hou je ook van lekker eten? Dan is restaurant Deus Ex Machina een echte aanrader. Het restaurant heeft zowel een binnenruimte als een terras waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen, dineren of gezellig borrelen. Binnen ben je omringt door motoren er hangt er een creatieve met tof artwork en fijne mensen.

Waar: Herengracht 88A, 1015 BS Amsterdam
Tijd: Zondag t/m donderdag van 11:00 tot 22:00, vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 00:00

Beeld: iStock, Instagram, YouTube

Laatste nieuws

Zie ook