Gordon openhartig over drank- en drugsgebruik

Een heftige periode voor de zanger.

Lees ook

Gordon mocht gisteren alweer 52 kaarsjes uitblazen. Een extra bijzondere verjaardag, omdat hij precies één jaar geleden besloot zijn leven drastisch te veranderen. De zanger deed daarom in een interview met Shownieuws een boekje open over zijn drank- en drugsverslaving.

Verslaving

Op de vraag hoe slecht Gordon er aan toe was een jaar geleden, reageert de zanger met: "Te veel alcohol, en dat was bij mij gigantisch veel. Op één avond tikte ik 25 glazen wodka met Coca Cola Light weg."

Ook was de zanger erg verslaafd aan drugs. "Er waren avonden bij dat ik drie tot vier gram coke opsnoof. Zonder enig probleem. Althans, dat dacht ik." Op zo'n zelfde avond besefte de zanger dat hij dit niet meer wilde en niet meer kon en besloot vanaf toen het anders te gaan doen.

"Om 12 's nachts uur had ik er een hele dikke streep onder gezet. Ik dacht nu is het afgelopen en ik heb toen iedereen de deur uitgegooid. Vanaf toen begon mijn nieuwe leven."

Lees ook: Gordon deelt groot verdriet op Instagram

Quarantaine

Gordon was toen het coronavirus in Nederland kwam, maar liefst tien maanden clean. Toch ging het tijdens de quarantaine weer mis. Doordat hij thuis zat kreeg hij het moeilijk. "Je zit thuis, corona zorgt ervoor dat alles en iedereen in je omgeving wegblijft. Ik had niks in huis, geen drank, helemaal niks. En dan ga je zoeken", vertelt hij.

De zanger kreeg weer zin in drank en kon zich uiteindelijk niet meer inhouden en greep naar de welbekende KLM-huisjes, gevuld met jenever. Hij heeft dan ook ontzettend veel spijt van zijn actie. "Ik schaam me dood. Je gaat gewoon voor de bijl. En het is een enorme teleurstelling, vooral voor jezelf."

Terugval

Echter bleef het niet bij die ene terugval, maar vier dagen achter elkaar. "De eerste slok? Ik was diep teleurgesteld in mezelf. Maar ik dacht: fuck it, de hele wereld zit thuis. Hoe moet ik mijn verdriet verwerken? Er is niemand waar ik tegenaan kan lullen. Je bent alleen, ik doe niemand kwaad."

Ook zocht Gordon weer de drugs op. "Op een gegeven moment ging ik mijn telefoon doorzoeken. Wroeten. En dan vind je een nummer en ga je drugs bestellen Je verliest de controle weer."

De zanger laat op zijn Instagram weten dat het nu goed met hem gaat en anderen wil inspireren met zijn verhaal.

It’s my re-birthday! #imadeit #52 #vierhetleven❤️

Een bericht gedeeld door gordonheuckeroth (@gordonheuckeroth) op

Bron: AD, Shownieuws I Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook