doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Telefoonabonnementen: met deze tips kies jij gegarandeerd het juiste telefoonabonnement

Mega handig!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Telefoonabonnementen: met deze tips kies jij gegarandeerd het juiste telefoonabonnement

Er zijn zoveel telefoonabonnementen dat de juiste uitkiezen behoorlijk lastig kan zijn. Ga je voor een abonnement met of zonder toestel? Hoeveel mag het per maand kosten? Welke provider is interessant? En hoeveel belminuten en data is genoeg? Lastig. Tot nu! Met deze tips scoor jij binnen no time het juiste telefoonabonnement.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Overstappen of niet

Het is handig om eerst te kijken of je huidige abonnement verlengd gaat worden. Helemaal tevreden en geen interesse in een nieuw abonnement? Geen probleem. Wel benieuwd of het interessant kan zijn om naar een andere provider over te stappen of het abonnement aan te passen? Good! Want eigenlijk is een abonnement na de einddatum altijd ongunstig. Meerdere factoren zoals belgedrag en maandelijkse kosten spelen hier een rol in.

Het juiste telefoonabonnement

Met behulp van deze vijf handige tips, scoor je het telefoonabonnement dat perfect bij jou past.

1. Een abonnement met of zonder toestel?
Simpel! Ben je toe aan een nieuw toestel ja of nee? Stel jezelf de vraag. Eigenlijk is het altijd zo dat telefoonabonnementen goedkoper zijn inclusief nieuwe smartphone. Handig om te weten is dat je niet verplicht bent in één keer het gehele bedrag van je nieuwe toestel te betalen. Het toestel afbetalen kan in maandelijkse termijnen. Nog blij met je toestel? Kies dan voor een Sim Only abonnement, want dit is altijd de meest voordelige keuze voor een mobiel abonnement.

Lees ook: 9 Stadia waar je doorheen gaat als je per ongeluk de front camera opent

2. De kosten
Hoeveel mag het abonnement maandelijks kosten? Maandbedragen kunnen makkelijk oplopen tot meer dan €50, maar dit hoeft niet! Zo kan er ook al een mobiel abonnement afgesloten worden vanaf €7 per maand. Voor ieder budget is er een telefoonabonnement.

3. Hoeveel data en belminuten?
Om het juiste abonnement te kiezen, is het noodzakelijk te weten waar de telefoon voor gebruikt wordt. Moet je veel bellen? Kies dan voor onbeperkt bellen. Bellen binnen een bundel is voordeling, maar hierbuiten wordt het al snel duur. Valt het wel mee? Kies dan voor een x aantal belminuten. Met databundels precies hetzelfde. Er zijn veel verschillende databundels. Zo zijn er al bundels van 500MB, maar ook varianten met onbeperkte data.

4. De juiste provider
De meest bekende providers in Nederland zijn KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Echter zijn er daarnaast nog onwijs veel kleine en vaak goedkopere providers. Wel is er een beperktere keuze in abonnementen en kan de internetsnelheid wat lager liggen dan bij de grotere providers.

5. Nummerbehoud
Wil je graag he oude telefoonnummer behouden en stap je over naar een andere provider? Dan is nummerbehoud aanvragen erg belangrijk. Let op: het nummerbehoud moet tijdig aangevraagd worden. Zo ben je gelijk na ingang van het nieuwe abonnement bereikbaar op je 'oude' telefoonnummer.

De ultieme tip

Zie je door de bomen het bos niet meer? Begrijpelijk, maar geen paniek! Gebruik een zogenaamde vergelijker. Vul je eisen in en voila! De vergelijker geeft direct een handig overzicht van beschikbare telefoonabonnementen gebaseerd op jouw wens(en).

Bron: goedkoopste telefoonabonnementen | Beeld: BSR

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');