Update: politie start zoektocht naar lichaam Maddie McCann

Hmmm...

Lees ook

Het heeft dertien jaar geduurd, maar er lijkt nu dan eindelijk een doorbraak te zijn in de zaak van de verdwenen Madeleine 'Maddie' McCann. Er is een serieuze verdachte bekendgemaakt door de Duitse media en de politie lijkt dichterbij het achterhalen van de waarheid dan ooit. De Portugese politie zou nu zelfs een zoektocht naar het lichaam van het meisje gestart hebben.

Putten

De Portugese tv-zender RTP meldt dat de politie gestart zou zijn met zoektochten naar het lichaam van Maddie. Er zou voornamelijk gezocht worden in putten in de plaats Vila do Bispo, zo'n twintig minuten rijden vanaf Praia da Luz, de plaats waar Maddie destijds verdween.

Lees ook: Steeds meer afschuwelijke details in zaak Maddie McCann bekend

Bewijs

De 43-jarige Christian Brückner is op dit moment hoofdverdachte in de zaak rondom de verdwijning van de peuter. Volgens de Portugese tv-zender zou de politie 'fundamenteel bewijs' hebben ontdekt om aan te tonen dat de Duitser verantwoordelijk is voor de verdwijning van de toen nog 3-jarige peuter.

De zoektocht in waterputten werd gestart nadat er op oude NASA-satellietbeelden bij enkele waterputten in de buurt van Praia da Luz een minibus met 'precies dezelfde afmetingen en kleur als de Volkswagen Westfalia van de verdachte' werd gespot.

Zaak

Maddie verdween op 3 mei 2007. Zij was toen met haar ouders in een appartementencomplex in het Portugese Praia Da Luz. Op het moment van de verdwijning was Maddie alleen met haar broertje en zusje in het appartement. Hun ouders Gerry en Kate McCann zaten iets verderop in een restaurant te eten met vrienden.

Bron: AD | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook