Wait, what? Men spreekt naam zanger Dotan al jaren verkeerd uit

Ha!
Wait, what? Men spreekt naam zanger Dotan al jaren verkeerd uit

Zanger Dotan is al heel wat jaren niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. De singer-songwriter is daarnaast regelmatig het onderwerp van gesprek geweest vanwege het zogeheten trollenschandaal, maar wat blijkt nu? Zijn naam werd al die tijd verkeerd uitgesproken.

Klemtoon

De zanger krijgt regelmatig de vraag hoe zijn naam nou precies wordt uitgesproken en besloot om voor eens en altijd duidelijkheid te scheppen. "Ik denk dat ik je kan helpen", reageert Dotan op een berichtje van een fan op Twitter. "Het is Dotán. Met klemtoon op de a."

Lees ook: Zanger Dotan laat voor het eerst in vier maanden van zich horen

Foutje

Aha! Het is dus niet Dótan, maar Dotán, iets wat heel Nederland waarschijnlijk al die jaren verkeerd heeft uitgesproken. "Haha ja...", schreef de zanger. "Hier zeggen ze Dóóótan."

Zijn fans reageren vol verbazing op de tweet van de zanger. "Ik dacht al die tijd dat het 'Doo-tan' was" en "wow, ik kom hier nu pas achter", aldus volgers van de zanger.

Trollenschandaal

Ruim twee jaar geleden raakte de zanger in opspraak vanwege het zogeheten trollenschandaal. Even een geheugenopfrisser: hij zou vanaf 2011 minstens 140 nepprofielen aan hebben gemaakt op Twitter, Facebook en Instagram om op die manier heel wat meer fans te creëren.

Bron: HLN | Beeld: BSR, Twitter

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f32678d3e816', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });