Mascha ‘Beautygloss’ Feoktistova openhartig over traumatische bevalling dochtertje

Heftig!

Lees ook

Een week geleden is Mascha 'Beautygloss' Feoktistova trotse moeder geworden van haar eerste kindje. Hoewel ze enorm blij is met haar kleine spruit, heeft ze nog veel moeite met de traumatische bevalling. Op Instagram geeft ze een update.

Geen adem

Mascha laat op haar Instagram Stories weten dat haar dochtertje Mila na de bevalling minutenlang geen adem kreeg. "Stel je kind moet gereanimeerd worden (dat hadden wij), dan duiken er tientallen mensen op af en dit gaat heftig snel en professioneel", vertelt ze.

De YouTuber kan zich dan ook niet indenken wat er zou zijn gebeurd als ze thuis had moeten bevallen. Ze is daarom erg blij met het feit dat haar dochtertje in het ziekenhuis ter wereld is gekomen. "Ik zou dus nooit thuis willen bevallen. Trouwens, ik zeg reanimatie, Gregor zegt beademing/zuurstof, want minuten geen adem", aldus de kersverse mommy.

Lees ook: Mascha 'Beautygloss' over bevalling: 'Het is allemaal redelijk traumatisch verlopen'

Update

Eerder deelde Mascha al een update op Instagram over de naar haar eigen zeggen traumatische bevalling. Haar dochtertje is dan ook met een gebroken arm geboren. Het gezin gaat daardoor door een rollercoaster aan emoties.

"Deze week is een combinatie van extreem rozig (we zijn zó verliefd!) maar ook heel veel huilen, praten, aanpassen. Ook moet ik bijkomen van uitgescheurd zijn aan alle kanten en krijg ik flashbacks van de bevalling (gaan we hulp voor zoeken samen)."

Ze liet daarom weten even rust nodig te hebben en voorlopig niet te vloggen. "We hebben alles gevlogd – voor onszelf en ons eigen proces, voor Mila later en wellicht voor anderen die hetzelfde meemaken en er wat aan hebben Maar dat kunnen en willen we nog even niet editen. Thanks iedereen voor het begrip! We love you", sluit ze haar bericht af.

Vanaf morgen even geen vlog meer, komt wel weer als we er weer aan toe zijn 💗 wij zitten midden in de kraamweek en voor degene die de stories niet hebben gezien, onze dochter is geboren middels een schouderdystocie (google even voor meer info) en het is behoorlijk traumatisch geweest. Ook deze week is een combinatie van extreem rozig (we zijn zó verliefd!) maar ook heel veel huilen, praten, aanpassen (kan baby niet op een gebruikelijke manier knuffelen of voeden met het gebroken armpje) en ook moet ik bijkomen van uitgescheurd zijn aan alle kanten en krijg ik flashbacks van de bevalling (gaan we hulp voor zoeken samen). Het is een beetje veel allemaal en we hebben heel erg veel baat bij alle lieve berichtjes die we krijgen van kijkers die zelf zoiets mee hebben gemaakt bij een bevalling, zelf als baby dit hebben meegemaakt maar ook uit de medische hoek veel lieve berichten. We worden prive goed opgevangen door vrienden en familie, vanuit het ziekenhuis en samen komen we er wel doorheen ❤️ we hebben alles gevlogd – voor onszelf en ons eigen proces, voor Mila later en wellicht voor anderen die hetzelfde meemaken en er wat aan hebben. Maar dat kunnen en willen we nog even niet editen. Thanks iedereen voor het begrip! We love you ❤️

Een bericht gedeeld door Mascha Feoktistova (@beautygloss) op

Bron & Beeld: Instagram, BSR

Laatste nieuws

Zie ook