Column Rose Bertram: ‘Als Kylie Jenner mij belt, doe ik blijkbaar iets goed’

Rose Bertram leeft The Glamorous Life in LA.

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (2) in Los Angeles en leeft daar The Glamorous Life.

TikTok

"Jullie hebben vast al wel TikTok-filmpjes van mij voorbij zien komen. Eerst had ik er niets mee. Ik dacht: weer zo’n app, en ik snapte niet helemaal hoe het werkte. Mijn zusjes van acht en tien deden er wel veel mee, dus ik besloot het toch eens te proberen. Het eerste TikTok-filmpje dat ik maakte, was een liedje waarop ik gek deed met Naleya. Ik begon het steeds leuker te vinden en raakte er zelfs een beetje verslaafd aan. Het is even puzzelen, want je moet de video’s die je maakt heel goed timen. En je moet ook niet bang zijn om jezelf te laten zien; het gewoon doén. Wat ik leuk vind, is dat je ook voice-overs kunt opnemen, waarbij je playbackt op een bestaande stem. Dat is toch een soort van acteren – wat ik graag nog eens wil doen – en je kunt echt je persoonlijkheid laten zien in die video’s. Eigenlijk train ik mezelf er een beetje mee: mijn expressie, de manier waarop ik iets zeg en hoe ik me voor kan doen als een ander personage. En ik kan op deze manier ook mijn visitekaartje afgeven. Ik merkte dat ik steeds meer goede reacties kreeg op mijn filmpjes."

Kylie Jenner

"Zelfs Kylie Jenner belde me en zei: 'Hé, je moet me leren hoe ik dit moet doen.' Toen dacht ik wel: als zij mij belt, terwijl ze zoveel andere vrienden heeft die op TikTok zitten, doe ik blijkbaar iets goed. Ik heb een video voor Kylie gemaakt, waarin ik uitlegde hoe ze het moest maken en toen heeft ze haar eerste TikTok gefilmd. Ze heeft me ook getagt in haar comments met de tekst: Thanks to my TikTok-teacher. Ik vind het wel grappig dat ik degene ben die Kylie dit een soort van aangeleerd heeft. Ik plan mijn filmpjes niet heel erg vooraf, meestal film ik dingen spontaan. Mensen vragen weleens hoe ik die hele stukken tekst inspreek, maar het leuke van TikTok is dat je dat gewoon zin voor zin kunt doen; je monteert je filmpjes daarna zelf. De best bekeken video is er eentje waarin ik in het speelhuisje van Naleya zit, met ‘Ik doe de deur dicht’ (van Abel), die was een groot succes. Het is wel mijn plan om nog meer met TikTok te gaan doen, omdat ik denk dat het een goede manier is om mijn persoonlijkheid te laten zien. Maar dan moet ik wel de tijd hebben, want als je TikTok écht serieus wil oppakken, is het een complete job!"

Laatste nieuws