Dit gebeurt er dus met je lichaam als je sex hebt

Wist jij dit al?
Dit gebeurt er dus met je lichaam als je sex hebt

Wist je dat als je sex hebt er een heleboel veranderingen in je lichaam kunnen plaatsvinden? Niet voor niets kan het enorm opwindend zijn. Hieronder vijf dingen die er kunnen gebeuren als je aan het vrijen bent.

Veranderingen

1. Je tepels en borsten kunnen veranderen
Als je opgewonden raakt, ontstaan er allerlei prikkels in het zenuwstelsel, waardoor de bloedvaten wijder worden en het weefsel in je borsten opzwelt. Enne, ook de grootte kan schommelen, dit ligt eraan hoe opgewonden je bent.

Lees ook: De laatste keer: 'Als een dolle stier rende hij op mij af en gooide me op bed'

2. Je hersenen worden overspoeld met nieuwe hormonen
Orgasmes geven een heleboel oxytocine vrij, het gelukshormoon die ervoor kan zorgen dat je je nog meer aangetrokken voelt tot je partner. Op hetzelfde moment wordt er dopamine aangemaakt, die het vertrouwen verhoogt en sociaal gedrag stimuleert, evenals testosteron, die je aanmoedigt om voor jezelf op te komen.

3. Je clitoris kan veranderen
Het is verbazingwekkend wat je vagina allemaal kan doen. Voor en tijdens de daad zwelt je clitoris binnen een paar minuten flink op en na de sex neemt de grootte net zo snel weer af.

4. Je bekken verschuiven
Als je seksueel actief bent, dan kan dit de doorbloeding in je bekkengebied verbeteren. Tijdens de sex zullen je bekken iets meer naar buiten gaan staan om het plezieriger te maken. De bekken vormen na de daad weer terug naar hun natuurlijke positie.

5. Je vagina wordt rekbaarder
Door seksuele opwinding zorgt je lichaam ervoor dat je vagina vochtiger en rekbaarder wordt. Hierdoor kan de sex soepeler en aangenamer verlopen.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f8db2234850a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });