Oh no: restaurantketen La Place moet drastische beslissing maken

No!
Oh no: restaurantketen La Place moet drastische beslissing maken

La Place is hard geraakt door de coronacrisis. Nu heeft Jumbo gisteren bekend gemaakt dat er 23 van de 80 filialen gaan sluiten, vanwege een nieuw concept voor de restaurantketen.

Ontslag

Het gaat hier om snelwegvestigingen, maar ook restaurants in winkelcentra en de binnenstad. De vestigingen waar het om gaat zijn onder andere: Rotterdam, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Breda en Gouda. Hierdoor komen 480 mensen in onzekerheid.

Volgens CFO Ton van Veen zullen de werknemers goed opgevangen worden. "We gaan proberen voor alle mensen een oplossing te zoeken. Dat betekent dat we alles gaan doen om mensen te herplaatsen. En laat ik heel duidelijk zeggen: van het einde van La Place is geen sprake."

Lees ook: Wauw: in dit restaurant kan je onder water eten

Coronacrisis

Ondanks dat de restaurantketen hard geraakt is, hebben ze hard gewerkt aan een doorontwikkeling.

"In de tweede helft van dit jaar zullen we een nieuwe generatie La Place lanceren gebaseerd op het uitgangspunt Good Food Fast: lekker, gezond en vers eten, met nog meer nadruk op snelheid en gemak", vertelt Jumbo.

Op deze manier worden alle restaurants weer geopend. Dit zijn dan ook de restaurants waar het mogelijk is om dit nieuwe concept door te voeren. La Place werd in 2016 overgenomen door Jumbo, na het faillissement van V&D waar de keten eerst onderdeel van was.

Bron: AD I Beeld: Girls Trip

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f32749056506', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });