Boef openhartig over trauma’s uit het verleden

"Nu probeer ik een zo goed mogelijk voorbeeld te zijn"

Lees ook

Sofiane Boussaadia (27), a.k.a Boef, sprak met Grazia over zijn documentaire Gewoon Boef.

Gegroeid

Boef is de afgelopen jaren als artiest gegroeid. Muzikaal gezien, maar ook op persoonlijk vlak. "Het was best lastig om als eenentwintigjarige jongen ineens een rolmodel te zijn. Ik begon natuurlijk ook als straatrapper en maakte straatmuziek voor jongens die net als ik uit bepaalde wijken komen. Tijdens mijn carrière heb ik mezelf ontpopt tot artiest waar iedereen naar luistert. Jong, oud, wit, zwart. Daar ben ik me inmiddels van bewust. Nu probeer ik een zo goed mogelijk voorbeeld te zijn, en tegelijkertijd natuurlijk ook mezelf te blijven. Anders wordt het zo nep", vertelt hij.

Lees ook: Kijkers geraakt door emotioneel levensverhaal rapper Boef

Gewoon Boef

In de Videoland-documentaire Gewoon Boef neemt Boef iedereen mee in dit proces. Zo leren we de echte Sofiane kennen, en komen we erachter wat er in het begin van zijn carrière achter de niet altijd even positieve berichtgeving in de media schuilging. Zoals begin 2018 als Boef vrouwen die hem thuis brengen via social media voor kechs (hoeren) uitmaakt, waarvoor hij vervolgens in de media zijn excuses aanbiedt.

"Ik denk dat meerdere mannen op jongere leeftijd weleens een fout hebben gemaakt in hun leven. Bij mij wordt het alleen uitvergroot. Ik had tijd nodig om dat te beseffen, om volwassen te worden en een andere denkwijze te krijgen. Ik denk trouwens dat ik dezelfde ontwikkeling had doorgemaakt als ik niet beroemd was geworden. Dan was het alleen niet in de media gekomen, een groot verschil."

Lees ook: Rapper Boef openhartig over veelbesproken 'kech-incident'

Trauma's

Na het zien van de docu wordt hij beter begrepen, doordat mensen weten waar hij vandaan komt en waar bepaalde acties van hem vandaan kwamen. "Niet dat ik dat als excuus
wil gebruiken. Misschien is het ook herkenbaar voor mensen die net zoals ik kampen met trauma’s uit het verleden. Dat kan de oorzaak zijn van afwijkend gedrag. Dat is bij mij dus het geval en ik vind het fijn dat iedereen dit door de docu nu weet en ook mijn menselijke kant ziet."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die morgen in de winkel ligt.

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: Documentaire Gewoon Boef

Laatste nieuws

Zie ook