Koning Willem-Alexander met de dood bedreigd

Heftig..

Lees ook

Gistermiddag vond er een rechtszaak plaats tegen de man die Willem-Alexander met de dood had bedreigd, zo meldt Omroep Gelderland. De man in kwestie zou Mark Rutte ook bedreigd hebben.

Bedreiging

Het gaat hier om een 50-jarige man uit Nijmegen. Hij zou Willem-Alexander voor het een en ander uitgemaakt hebben en zelfs met de dood hebben bedreigd. Hij noemde de koning onder meer een 'illegale pedofiel'.

Echter bleven de bedreigingen niet alleen bij zijn woonplaats. Ook in Den Haag was de koning niet veilig. "Nu is het jouw tijd. Jij fietst nooit meer door Den Haag vanaf maandag. Dus doe verstandig en geef je aan", is een van de bedreigingen van de man.

Ook Rutte kreeg het een en ander naar zijn hoofd geslingerd. "Rutte is voor maandagochtend honderd procent dood. En niemand wordt ervoor veroordeeld", luidde zijn bedreiging.

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima geven uniek kijkje in hun huis

Amalia

Eind april was prinses Amalia ook slachtoffer van doodsbedreigingen. Het bleek om de 31-jarige ex-militair Wouter G te gaan. Hij bedreigde de prinses naar verluidt via een fan-account op Instagram, waarvan hij naar alle waarschijnlijkheid dacht dat het van haar was.

Naast verschillende haat-berichten was er ook sprake van doodsbedreigingen. Zo zou hij haar hebben gedreigd iets aan te doen op Koningsdag, dat door de corona-maatregelen uiteindelijk werd afgelast.

De ex-militair hield het overigens niet alleen bij prinses Amalia. Ook een goede schoolvriend van de 16-jarige prinses zou bedreigd zijn. "Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie", is één van de berichten die hij ontving.

Bron: Story I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook