Update rondom zoektocht naar Maddie McCann

Een mogelijke nieuwe doorbraak in de zaak.

Lees ook

Het heeft dertien jaar geduurd, maar er lijkt nu dan eindelijk een doorbraak te zijn in de zaak van de verdwenen Madeleine 'Maddie' McCann. Zo doorzocht de Portugese politie de afgelopen dagen tientallen putten naar mogelijke resten van Maddie.

Putten

De 43-jarige Christian Brückner is op dit moment hoofdverdachte in de zaak rondom de verdwijning van Maddie. Volgens de Portugese tv-zender RTP zou de politie 'fundamenteel bewijs' hebben ontdekt om aan te tonen dat de Duitser verantwoordelijk is voor de verdwijning.

De politie is daarom vorige week begonnen met het zoeken naar het lichaam van de toen nog 3-jarige peuter. Er zou voornamelijk gezocht worden in putten in de plaats Vila do Bispo, dat ongeveer op 20 minuten afstand van het vakantiehuis ligt waar Maddie in die tijd verdween. Op dit moment zijn er dan ook tientallen putten doorzocht.

Lees ook: Steeds meer afschuwelijke details in zaak Maddie McCann bekend

Zaak

De zoektocht in waterputten werd gestart, nadat er op oude NASA-satellietbeelden bij enkele waterputten in de buurt van Praia da Luz een minibus met 'precies dezelfde afmetingen en kleur als de Volkswagen Westfalia van de verdachte' werd gespot.

Maddie verdween op 3 mei 2007. Zij was toen met haar ouders in een appartementencomplex in het Portugese Praia Da Luz. Op het moment van de verdwijning was Maddie alleen met haar broertje en zusje in het appartement. Hun ouders Gerry en Kate McCann zaten iets verderop in een restaurant te eten met vrienden.

Bron: Shownieuws I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook