Harry en Meghan reageren op geruchten rondom gesjoemel met geld liefdadigheidsinstelling

Het stel ontkent de claims in de media.

Lees ook

De geruchtenmolen draaide de afgelopen dagen weer op volle toeren: prins Harry en Meghan Markle zouden het geld van hun opgegeven organisatie Sussex Royal in eigen zak hebben gestoken. Echter ontkent het koninklijk paar dit, zo laat een woordvoerder weten.

Liefdadigheidsinstelling

De groep stapte naar de Britse U.K. Charity Commission, omdat Harry en Meghan het geld van hun voormalige liefdadigheidsinstelling zouden hebben gestort op de rekening van Harry's organisatie Travalyst.

Deze organisatie zou volgens de groep Republic niet geregistreerd staan als goed doel, lieten ze weten aan Newsweek.

Lees ook: Britse royalty-expert onthult pittige details over Meghan Markle

Subsidies

Een woordvoerder van het stel laat weten dat het geld niet voor iets anders is of wordt gebruikt. Volgens hem zijn de subsidies aan de non-profitorganisatie Travalyst bedoelt voor de voortdurende ontwikkeling van projecten die gemeenschappen, dieren in het wild en om het milieu te ondersteunen.

"Alle subsidies zijn onpartijdig en objectief verleend, volledig in overeenstemming met de bestuursvereisten, en zijn transparant gerapporteerd in volledige overeenstemming met de voorschriften."

Sussex Royal werd opgericht nadat Harry en zijn broer prins William hun gezamenlijke Royal Foundation besloten op te splitsen. Nadat het stel had aangekondigd een stap terug te doen binnen het Britste koningshuis, moesten ze afstand nemen van de naam Sussex Royal. Inmiddels heeft het koppel al de vervangende stichting Archewell opgericht.

Bron: Story I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook