Bedreiger Amalia wordt onderzocht na doodsbedreigingen

Het voorarrest van de verdachte wordt verlengd.

Lees ook

In april werd het koningshuis even flink op scherp gezet, nadat prinses Amalia met de dood werd bedreigd. Het ging hier om de 31-jarige ex-militair Wouter G., die op dit moment vastzit. Vandaag is bekend gemaakt dat de verdachte zal worden onderzocht.

Onderzoek

In de pro-formazitting is besloten dat de verdachte verder onderzocht zal worden in het Pieter Baan Centrum om zo meer inzicht te krijgen in de psychische toestand van de verdachte.

Vervolgens kan bepaald worden of hij ontoerekeningsvatbaar is, om daarna zijn straf te bepalen. Het voorarrest is dan ook opnieuw verlengd door de rechter.

Lees ook: Prinses Amalia met de dood bedreigd

Bedreiging

Wouter G. bedreigde prinses Amalia naar verluidt via een fan-account op Instagram, waarvan hij naar alle waarschijnlijkheid dacht dat het van haar was.

Naast verschillende haat-berichten was er ook sprake van doodsbedreigingen. Ook zou hij hebben gedreigd haar iets aan te doen op Koningsdag, dat door de corona-maatregelen uiteindelijk werd afgelast.

De ex-militair hield het overigens niet alleen bij prinses Amalia. Ook een goede schoolvriend van de 16-jarige prinses zou bedreigd zijn. "Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie", is één van de berichten die hij ontving.

Bron: Story I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook