Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Geniet van het weekend met de leukste uitjes!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of filmtip.

PRIDE Amsterdam

Door de coronacrisis kunnen de PRIDE-festiviteiten in Amsterdam helaas niet doorgaan dit jaar. Maar gelukkig is er ook goed nieuws! Om toch het PRIDE-gevoel naar Amsterdam te halen, wordt er een Totally Twisted Pride Drag Brunch & Afterparty georganiseerd op zaterdag 1 augustus. Tussen 14:00 uur en 17:00 uur kun je genieten van een luxe viergangenlunch. Daarnaast wordt er een lip syncing contest georganiseerd, waarmee je verschillende prijzen kunt winnen. Na 17:00 uur gaat het feest gewoon verder in de W Lounge met de PRIDE Afterparty. Een ticket kost €63 en kun je hier bestellen.
Waar: Spuistraat 175 te Amsterdam

Equal Yoga opent studio in Rotterdam

Alle liefhebbers van yoga, opgelet! Er is een nieuwe Equal Yoga studio in Rotterdam geopend. Equal Yoga staat bekend om de krachtige lessen, de gastvrijheid van het team, de expertise van de leraren, de laagdrempeligheid en het bijzonder mooie design. Door Covid-19 werd de opening, die eigenlijk voor 1 april stond gepland, uitgesteld. Om het lange wachten voor de Rotterdammers te belonen biedt Equal Yoga nu een speciale introductiedeal aan: drie lessen in vijftien dagen voor €10.

Waar: Van Vollenhovenstraat 5C te Rotterdam

VEJA opent VEJA x DARWIN

VEJA is een duurzaam schoenenmerk waarbij er alleen gebruik wordt gemaakt van organische materialen. Deze week heeft het merk een nieuwe concept store geopend, namelijk: VEJA x DARWIN. Hier worden VEJA sneakers gerepareerd, schoongemaakt en gerecycled om zo een nieuw leven te geven. Deze schoenenwinkel is dus zeker een bezoekje waard!

Waar: Bourdeaux

Een staycation in The Duke Boutique

Ga jij deze zomer niet op vakantie, maar wil je er toch even tussenuit? Hotel The Duke Boutique in Den Bosch is dan de perfecte aanrader. Het hotel ligt midden in het centrum en is op loopafstand van de historische Sint Jan-kathedraal. Verder staat de directe omgeving bekend vanwege de leuke winkels en gezellige restaurants, dus er valt genoeg te beleven!

Waar: Kerkstraat 69 te 's-Hertogenbosch

Culturele dagtrip bij Bardak

Zin in een dagje Amsterdam, maar ben je er nog niet helemaal uit bij welk restaurant je moet gaan eten? We begrijpen het, want Amsterdam heeft veel te bieden. Maar een van de aanraders is toch wel Bardak. Deze populaire streetfoodbar heeft de authentieke smaken en geuren van Tel Aviv op een simpele maar creatieve manier verwerkt in verrukkelijke bites, pita’s, cocktails en nog veel meer. Reserveer hier jouw tafeltje.

Waar: Ferdinand Bolstraat 12, 1072 LJ Amsterdam

Natuur escape plan bij blooming

Staan relaxen en ontspannen deze vakantie hoog op jouw verlanglijstje? Dan is Hotel Blooming een echte aanrader! Het hotel ligt tussen hectaren bos en duin, waarbij je automatisch in de ontspannen sferen komt. Daarbij komt dat de omgeving ook veel te bieden heeft. Zo kun je genieten van een fietstocht door de duinen van Schoorl of bezoek je het gezellige schildersdorp Bergen waar je genoeg leuke boetiekjes en restaurantjes vindt.

Waar: Duinweg 5 te Bergen

Oost-Mediterrane gezelligheid in het zonnetje bij NENI

Ben jij een liefhebber van Oost-Mediterraans eten? Dan is dit restaurant een perfecte aanrader! Maak je klaar voor een kleurrijk en feestelijk spektakel met een rijke variatie aan smaakvolle mezzes, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. Naast restaurant NENI vind je het Olympisch Stadion waar gedurende de gehele maanden juli en augustus verschillende intieme optredens plaatsvinden van artiesten van Nederlandse bodem. Reserveer je tafeltje hier.

Waar: Stadionplein 8 te Amsterdam

Ongepland Festival vult deze zomer de lege festivalagenda's

Gaan al je festivals dit jaar niet door en weet je niet hoe je nu de zomer door moet komen? Goed nieuws! Vanaf vandaag redt Ongepland Festival alle zomerplannen. Ongepland Festival organiseert een zomer lang vijf dagen per week een festival in het centrum van Amsterdam. Artiesten als Jan Vayne, Kraak & Smaak Soundsystem en Colin Benders zullen komen optreden. Daarbij komt dat je tijdens de optredens kunt genieten van een borrelhapje of lekker kunt dineren. Ook een kinderkermis en een comedyavond behoren tot de festivals, zo is er voor ieder wat wils! Ticktes boek je via www.ongeplandfestival.nl

Waar: Postjesweg 1 te Amsterdam

Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws