Prins Harry en Meghan Markle stappen opnieuw naar de rechter

Het echtpaar heeft een aanklacht ingediend.

Lees ook

Prins Harry en Meghan Markle staan binnenkort opnieuw voor de rechter. Het koninklijk echtpaar heeft een rechtszaak aangespannen tegen enkele fotografen die door middel van drones foto's van het gezin hebben gemaakt.

Drones

The Hollywood Reporter heeft de aanklacht van Meghan en Harry gepubliceerd, waarin staat dat er meerdere keren drones en helikopters over hun huis in Los Angeles vlogen. Soms gebeurde dat wel drie keer op een dag. Daarnaast zouden er helikopters boven de tuin hebben gevlogen, soms zelfs al om half zes in de ochtend.

Echter weet het koninklijk gezin niet wie de foto's heeft gemaakt. Ze hopen door middel van de rechtszaak achter de identiteiten van de fotografen te komen, maar ook hopen ze hiermee duidelijk te maken aan mogelijke afnemers dat het beeldmateriaal illegaal verkregen is.

Lees ook: Trouble in paradise voor prins Harry en Meghan Markle?

Privacy

In maart besloten Harry en Meghan hun Canadese verblijfplaats te verlaten. Ze vertrokken samen met zoontje Archie naar Los Angeles, de stad waar Meghan geboren en getogen is, en waar haar moeder Doria nog altijd woont.

Volgens de aanklacht is het feit dat het echtpaar moest verhuizen te wijten aan The Daily Mail. Het nieuwsmedium zou hun woonplaats in Canada bekend hebben gemaakt met veel paparazzi tot gevolg. Hetzelfde is volgens de aanklacht nu gebeurd met hun nieuwe woonplaats in Los Angeles.

De advocaat van het koninklijk gezin, Michael Kump, laat weten dat ze alles hebben gedaan om uit de schijnwerpers te blijven. "De foto's hebben niets met het nieuws te maken. Ze dienen geen publiek belang. De enige reden om zulke invasieve foto's te maken en/of verkopen, is om geld te verdienen aan een kind", aldus Michael.

Bron: Nu.nl I Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook