Experts waarschuwen waar je je mondkapje absoluut niet in moet opbergen

Duidelijk.

Lees ook

De eerste maanden waarin het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht is in het openbaar vervoer is inmiddels achter de rug. Maar hoe je het mondkapje nou precies moet gebruiken is voor veel mensen nog onduidelijk. Experts vertellen nu waar je je mondkapje absoluut niet moet laten slingeren.

Opbergen

Je mondkapje opbergen in je handtas zodra je de trein uitstapt is heel vanzelfsprekend, maar blijkt toch best wel gevaarlijk te zijn. Onderzoekers leggen uit waarom.

"Vermijd plaatsen waar bacteriën aanwezig zijn zoals de binnenkant van de broekzak, een handtas of portefeuille want zo maak je het mondmasker vies en verspreid je die bacteriën terug op je gezicht", vertellen onderzoekers.

Lees ook: Deze hack rekent af met irritatie aan je oren door mondkapjes

Auto

Ook is het niet handig om je mondkapje in de auto te laten liggen. "Als je het masker al hebt gebruikt, zitten er speekseldeeltjes op die je nadien op die manier laat rondzweven in je auto", luidt de boodschap.

Hoe je dan wel met je mondkapje om moet gaan? "Raak het propere mondmasker enkel aan nadat je de handen hebt gewassen en raak het bovendien nooit aan de binnenkant aan." Verder is het belangrijk om je mondkapje om de acht uur te vervangen, of elke vier uur bij intensief gebruik. Aha!

Bron: HLN | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook