Argentijns tijdschrift door het stof na cover prinses Amalia

Het tijdschrift gaat diep door het stof.

Lees ook

Vorige week stond prinses Amalia op de cover van het Argentijnse tijdschrift Caras. Echter kreeg het blad na deze cover veel kritiek, vanwege een bepaalde de tekst die bij de foto stond. Inmiddels heeft de editor in chief haar excuses aangeboden.

Foto

Op de cover van het Argentijnse tijdschrift staat een foto van Amalia die is genomen tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie. Bij de foto stond de tekst: "Met trots laat ze haar plus size look zien". Deze tekst schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, waarna de redactie het ene verwijt naar het andere naar hun hoofd geslingerd kreeg.

De hoofredactrice van het blad, Liliana Castaño, laat nu weten dat ze erkennen een fout te hebben gemaakt en dat het niet de bedoeling was om iemand te kwetsen.

"De media zijn spiegels van onze samenleving en van alle veranderingen die er op de wereld plaatsvinden. We leren allemaal, ook de media", vertelt ze.

Lees ook: Onthuld: Is dit de bijbaan van prinses Amalia?

Excuses

Het Argentijnse tijdschrift laat verder weten dat ze achteraf meer gevoeligheid zouden moeten hebben voor deze onderwerpen. "Het respect, de trots en bewondering die we hebben voor koningin Máxima en haar familie wordt niet weerspiegeld op deze cover", luidde de verklaring.

Ook onder de Argentijnse bevolking werd de tekst niet gewaardeerd. De media had kritiek op de tekst en daarom werd er op nationale radio, tv en social media breed opgeroepen tot rectificatie en excuses.

Het koninklijk huis heeft nog niet gereageerd op de cover van Amalia. De Rijksvoorlichtingsdienst liet eerder deze week weten geen reacties te geven op de artikelen en doet ook geen mededelingen op de vraag of prinses Amalia de bewuste voorpagina heeft gezien.

Bron: AD I Beeld: BSR, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook