slogan

Waar Sudocrem allemaal wel niet goed voor is

Sudocrem? Dat is toch voor baby’s? Klopt, Sudocrem is in Nederland de meest gebruikte crème bij luieruitslag. Maar ook jouw huid heeft baat bij de verzachtende en beschermende werking van deze beroemde babybillenzalf.

Beschermt, verzacht en ondersteunt

Sudocrem bestaat al meer dan tachtig jaar. In de jaren dertig ontwikkelde een Ierse apotheker een crème die hielp bij luieruitslag. De inmiddels gepatenteerde formule wordt in meer dan veertig landen verkocht. De volgende bestanddelen zorgen voor de beschermende, verzachtende en ondersteunende werking van Sudocrem:

  • Benzylalcohol: verzacht de ruwe, schrale huid.
  • Benzylbenzoaat: zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
  • Lanoline (hypoallergeen): beschermt de huid, waardoor het minder kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf.
  • Zinkoxide: verzachtende en beschermende werking.

Waar het nog meer allemaal goed voor is? Lees mee.

1. Voor een schrale, geprikkelde huid

Door invloeden van buitenaf kan de huid geprikkeld raken. Denk aan weersomstandigheden zoals wind, zon en regen, maar ook wrijving en een constant contact met water kunnen zorgen voor een ruwe, schrale huid. In sommige beroepen heb je veel te maken met deze prikkelende invloeden. Zoals een kapper die telkens met zijn handen in het water zit en daarbij werkt met bijtende producten. Of een schilder wiens handen vaak in aanraking komen met terpentine. Gevolg: ruwe, schrale handen. Sudocrem kan bij dit soort beroepen ondersteuning bieden.

Ook onder andere omstandigheden kan je huid extra aandacht gebruiken. Denk aan een schrale neus bij verkoudheid, een gesprongen huid door veel contact met zout zeewater, een droge huid door de verwarming of airco, schrale plekken ontstaan door een continue wrijving bij het sporten zoals fietsen, paardrijden of wandelen. Doordat Sudocrem de aanmaak van nieuwe huidcellen bevordert, wordt het natuurlijk herstel van de geprikkelde huid ondersteund. Sudocrem bevat natuurlijke lavendelolie.

2. Ter verzorging van (jeugd)puistjes

Ook de volwassen huid wordt weleens geteisterd door puistjes doordat de huid (tijdelijk) wat vetter is. Sudocrem bevat zinkoxide en dat heeft een indrogende werking op puistjes. Smeer voor het slapengaan een dun laagje Sudocrem op het gezicht en laat dit een nachtje intrekken. Sudocrem helpt bij het natuurlijk herstel van de huid.

3. Hulp bij huidveroudering

De strijd tegen de rimpels voeren we allemaal. Alle dure anti-aging-crèmes ten spijt, echt helemaal tegenhouden kunnen we ze niet. Naarmate de jaren verstrijken, wordt de huid dunner en minder soepel. De afname van de elasticiteit zorgt ervoor dat er rimpels ontstaan. Eerst vooral rond de ogen en mond, daarna ook op andere plekken van het gezicht en lichaam. De bestanddelen van Sudocrem zorgen ervoor dat de huid wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast helpt de crème bij het natuurlijk herstel van de huid. Door de crème als dun nachtmasker op het gezicht te gebruiken, levert Sudocrem een bijdrage in het gezond houden van de huid.

4. Voor (buiten)sporters

Sporten in de buitenlucht is gezond. Zeilen, surfen, klimmen, paardrijden, fietsen, wandelen of hardlopen. De natuur biedt je alle vrijheid voor een gezonde levensstijl. Maar soms kan de huid bij het buitensporten extra ondersteuning gebruiken om beschermd te worden tegen de krachten van Moeder Natuur. Weersomstandigheden en wrijving tijdens het sporten kunnen zorgen voor schrale plekken. Denk aan een schurend fietszadel, snijdende lijnen op een zeilboot of ruwe rotswanden tijdens het klimmen. Aan het einde van een sportieve dag voelt de huid op de handen, benen en/of billen schraal en ruw aan. Sudocrem helpt bij het herstel van de huid. Door een dun laagje crème op de schrale plekken te smeren, voelt de huid direct zachter en soepeler aan. Ook dient Sudocrem ter bescherming van de huid. Breng dus ook voor het sporten een dun laagje crème aan, zodat de huid minder kwetsbaar wordt voor de prikkelende invloeden van buitenaf.

Gratis Snoozebaby Knuffel bij Kruidvat

Van week 25 t/m 28 ontvang je bij Kruidvat bij aankoop van Sudocrem een gratis Snoozebaby Knuffel! Daar wordt je baby dubbel zo blij van.

Dit artikel is een samenwerking met Sudocrem.


,