slogan

Filmtip: On The Basis Of Sex

Hartstikke leuk, al die romcoms, maar kijk jij ook liever naar een inspirerende film met een sterk verhaal? Dan is deze filmtip er een voor jou! On The Basis Of Sex is een biografische drama film die je niet onberoerd zal laten. 

Het verhaal

On The Basis Of Sex vertelt het fascinerende verhaal van één van de grootste feministische iconen ter wereld, Ruth Bader Ginsburg. In de film volgen we de jonge advocate terwijl ze samen met haar man Marty een baanbrekende zaak start over de sekse discriminatie. Ze verschijnt aan het hoge gerechtshof in Amerika, waar zij later de allereerste vrouwelijke rechter werd, een functie die zij in 2018 al 25 jaar vervulde. 

 

Sterrencast

De cast bestaat uit grote namen. De hoofdrollen worden gespeeld door Felicity Jones en Armie Hammer. Felicity kan je kennen van Rogue One: A Star Wars Story, Inferno en The Theory of Everything. Armie is bekend van onder andere Call Me By Your Name en The Social Network. Naast Felicity en Armie spelen ook Justin Theroux, Jack Reynor, Cailee Spaeny, Sam Waterston en Katy Bathes in de film. 

On The Basis Of Sex draait vanaf 7 maart in de bioscoop.