Zo lang duurt het voordat je echt verliefd wordt

Wacht, wat?!

De één gelooft in liefde op het eerste gezicht, de ander juist niet. Toch hebben we allemaal weleens vlinders in onze buik gevoeld van een bepaald persoon in ons leven. Maar hoelang duurt het eigenlijk voordat we die kriebels in onze buik voelen en op cloud nine zitten?

Proces

We snappen dat het erg vervelend is als je na elke date denkt dat je prince charming hebt gevonden, maar het uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Balen, maar maak je vooral geen zorgen. “Verliefd worden is een proces om de normen, waarden, filosofie, geschiedenis en uitdagingen te begrijpen en te leren kennen van de ander”, legt liefdestherapeut Jenni Skyler uit.

De liefde

De liefde is al eeuwenlang een onderwerp dat door experts wordt onderzocht. Belangrijk om te weten is dat iedereen op een andere manier verliefd wordt, maar ook om te weten hoelang het duurt voordat je überhaupt in de wolken bent van iemand.

Onderzoek

Uit een onderzoek is gebleken dat mannen hun liefde bekendmaken na ongeveer 97 dagen in een relatie. Bij vrouwen kan dit zo’n 149 (!) dagen duren. Wait, what? Vrouwen doen er langer over om hun liefde te uiten dan mannen. En als dat niet al verbazingwekkend genoeg is, lijkt het erop dat mannen sneller verliefd worden op vrouwen dan andersom. Als we kijken naar twee vrouwen die in een relatie zitten met elkaar, kan dit zelfs oplopen tot zes maanden. Wow!

Liefde op het eerste gezicht

Geloofde jij in liefde op het eerste gezicht, maar zie jij dat na het lezen van dit artikel een beetje somber in? Maak je dan geen zorgen. “Liefde op het eerste gezicht is mogelijk”, vertelt Jenni Styler. “Maar het komt niet echt vaak voor.” En als dit dan voorkomt, gaat het om de meeste gevallen om lust, en niet om liefde volgens de liefdestherapeut. Be patient en wacht rustig af tot jij de ware tegenkomt.

Bron: Girl Scene | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws