slogan

Grazia hotel take-over: 8 Fashion tips van Danie Bles

Grazia bestaat 10 jaar en dat hebben we gevierd. Want, zonder lezeressen geen 10 jaar Grazia! Daarom hebben we een exclusief event georganiseerd en een deel van Hotel Arena in Amsterdam 'bezet' voor een hotel take-over. Er waren verschillende workshops, waaronder een fashion masterclass van Danie Bles. Kon je geen kaartje meer bemachtigen? No worries, wij hebben haar beste fashion tips voor je op een rij gezet.

Je eigen stijl

Bekend van de succesformule mix&match is er niemand in de fashionwereld die Nederlands' bekendste styliste Danie Bles niet kent. Als styling director van Style School by Danie deelde ze tijdens de Grazia hotel take-over haar 20 jaar ervaring en kennis en deelde ze haar geheimen uit het vak. Lees mee!

1. Blijf trouw aan je eigen stijl, zo ontwikkel je een signature look. Je hebt daardoor niet alleen een krachtigere uitstraling, maar shoppen wordt ook makkelijker. Je hebt veel minder stukken nodig om verschillende setjes te maken, omdat in principe alles binnen jouw stijl past.

2. Hoe je die eigen stijl ontwikkelt? Inspiratie is heel belangrijk. Niet alleen voor je eigen persoonlijke stijl, maar ook om je visie te verbreden. Maak een moodboard. Probeer ook dingen waar te nemen los van je telefoon, maar door om je heen te kijken op vintagemarkten, in magazines en tijdens reizen. Dan weet je wie je bent en wat je interesseert.

3. Bedenkt wie jouw stijliconen zijn. Dat kunnen mensen van nu zijn, maar ook van vroeger; probeer een mooie combinatie te maken. Dan weet je meteen in welke stijl je moet zoeken als je bijvoorbeeld eens een dresscode hebt.

4. Als iets goed is, is het goed. Zelfs als het een heel oud kledingstuk is. Als jij je goed voelt in iets en het past bij je, dan hoef je dat niet te veranderen. Wil je toch iets nieuws, verander de look dan door er iets heel kleins aan toe te voegen.

5. Hang je hele garderobe op een rek en selecteer je favoriete kledingstukken. Maak daarvan zeven outfits voor de hele week, door de items op verschillende manieren te combineren. Dat doe je daarna nog een week met dezelfde kledingstukken. Je zult merken dat je dan echt moet gaan mixen en matchen. Pas als je dit zo'n vier keer hebt gedaan, weet je wat je mist; welk riempje je niet hebt en welk tasje je nog moet kopen. Je komt er ook achter wat een miskoop is geweest, wat je het meeste draagt en waar je nog in moet investeren. 

6. Je kunt alles dragen, ook als je denkt dat het niet bij jouw stijl past. Je moet het simpelweg anders combineren. Neem een trenchcoat, dat is op het eerste gezicht een deftige jas. Tenminste, als je hem met een bootcut jeans en hakken draagt. Combineer je hem met een zwarte jeans, biker laarsjes en rol je de mouwen op, dan is het meteen een heel ander gezicht.

7. Geen enkele outfit bestaat helemaal uit trends. Iedere outfit heeft een basis nodig, die je eventueel kunt aanvullen met trendy items. Maar onthoud: als het je niet staat, moet je het niet doen. Hoe groot de trend ook is.

8. Koop nooit van je leven te kleine kleding. Let niet op de maat! Ook al heb je altijd een maat 38, als een maat 40 mooier zit dan neem je die.

Beeld: ANP, Helene Wiesenhaan