Verse lekkerbekjes

Verse lekkerbekjes, lang niet gemaakt maar ooh wat lekker. We aten er zelfgemaakte ovenfrieten en een salade bij. En cit...

Verse lekkerbekjes, lang niet gemaakt maar ooh wat lekker. We aten er zelfgemaakte ovenfrieten en een salade bij. En citroen en (verse) tartaarsaus, niet te vergeten.

Verse lekkerbekjes, voor 4 personen:

4 verse witvisfilets, bijv. koolvis of heek
150 g zelfrijzend bakmeel
1 flesje bier (bruisend mineraalwater kan ook)
zonnebloemolie, om te frituren

Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Doe het bakmeel met een flinke snuf zout in een kom en schenk er langzaam en al kloppend de helft van het bier bij. Voeg nu langzaam wat extra bier toe, tot je een dik beslag hebt – ongeveer zo dik als kwark, best dik dus voor een beslag. Haal de filets eerst door wat extra bakmeel, klop overtollig meel af en haal ze dan door het beslag. Verhit de olie om te frituren en bak de lekkerbekjes aan beide kant goudbruin en knapperig. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Laatste nieuws