Goulash zonder paprika?!

Goulash zonder paprikapoeder, het kan echt! Door de verhuizing - iets moet toch de schuld krijgen - was nergens meer m'n...

Goulash zonder paprikapoeder, het kan echt! Door de verhuizing – iets moet toch de schuld krijgen – was nergens meer m’n potje paprikapoeder te bespeuren. Dan maar kerriepoeder, ook erg lekker!

Goulash, voor 2 personen:

2 el olijfolie
300 g hamlappen, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in reepjes
1 el kerriepoeder
1 blikje tomatenpuree
250 ml groentebouillon
2 el room
2 el wodka of witte wijn
1 el platte peterselie, fijngehakt

Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees aan. Bak de ui en paprika 2-3 minuten mee. Bestrooi met de kerriepoeder, bak kort en voeg de tomatenpuree toe. Bak nog 1 minuut en schenk de bouillon langs de rand in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en stoof het vlees in 40 minuten zachtjes gaar. Maak de goulash af met de room, wodka, zout en peper. Bestrooi met de peterselie. Lekker met brood of (biologische) zilvervliesrijst.

Laatste nieuws