Stagiaires Ilse en Romee zeggen gedag

Wat is het snel voorbij gegaan. Deze week namen Ilse (stagiaire social media) en ik (stagiaire Grazia.nl) afscheid van d...

Wat is het snel voorbij gegaan. Deze week namen Ilse (stagiaire social media) en ik (stagiaire Grazia.nl) afscheid van de Grazia redactie. Ilse en ik hebben allebei ongeveer een half jaar stage gelopen bij Grazia. Niet alleen hebben we heel veel geleerd, maar ook heel erg veel lol gehad.

Wat nu?

Tja, wat doe je dan na zo’n super stage? Ilse studeert International Business and Languages aan de NHL in Leeuwarden. Je zult wel denken: ‘Leeuwarden?!’. Het is echt waar. Ilse was iedere dag minstens drie uur bezig met reizen, maar ze vond dat het meer dan waard. Na de zomer begint ze aan een minor International Business, om daarna te gaan afstuderen. Voor mij was mijn stage bij Grazia mijn afstudeerstage (ja, die enquêtes op twitter waren van mij: sorry!). Na de zomer ga ik fulltime aan de slag als model via mijn agency Modelution.

Recepten

Tijdens onze laatste dagen op de redactie trakteerden Ilse en ik op taart. We plaatsten hiervan foto’s op de Grazia Instagram, en jullie vroegen massaal naar de recepten. Bekijk daarom hieronder de recepten van Rens Kroes’ gezonde Cheesecake en Ilse’s M&M-Kitkat-taart.

Grazia en lezeressen: We will miss you!

Recept: Kitkat-M&M-taart

Wat heb je nodig?:

– 100 ml volle melk
– 180 g chocolade extra puur 72%
– 1 mespunt zout
– 175 g witte basterdsuiker
– 200 g boter
– 3 eieren
– 200 g zelfrijzend bakmeel
– 400 g chocolademousse (beker à 200 g)
– 325 g Kitkat mini’s (zak 250 g)
– 210 g M&M’s crispy (zak 210 g)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.
  3. Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.
  4. Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M’s. Bon appétit!

 

Recept: Rens Kroes’ Cheesecake

Wat heb je nodig?

Ingrediënten bodem:
– 300 g amandelen
– 300 g dadels

Ingrediënten vulling:
– 600g rauwe cashewnoten
– 240 g kokosolie
– 160 ml citroensap
– 180 ml agavesiroop
– 125 ml water
– snufje zeezout
– 2tl vanillie extract, ongezoet

Voor de topping:
4 el jam zonder suiker

Hoe maak je het?

Week de rauwe cashewnoten minimaal een uur in water. Maak in de tussentijd de bodem door de amandelen en de dadels in de blender fijn te mixen. Vet een springvorm in met wat kokosolie en druk vervolgens het amandel-dadelmengsel op de bodem, totdat deze helemaal bedekt is. Maak de blender schoon. Als de cashewnoten geweekt zijn mix je ze met de andere ingrediënten van de vulling. Meng tot een romig geheel en schenk dit vervolgens over de bodem in de springvorm. Zet de cake een nacht in de vriezer en laat hem de volgende dag 3 uur op temperatuur komen in de koelkast. Schep met een lepel de suikervrije jam op de cake. Je cake is nu klaar om te serveren en heel erg van te genieten!

Recepten: Ah.nl en  Rens Kroes: Powerfood

Laatste nieuws