Dit is waarom een gebaksvorkje een hoekje uit het buitenste tandje mist

Het is eigenlijk vrij logisch.

Bij het eten van een gebakje of een stuk taart, gebruiken we meestal een klein gebaksvorkje. Hoe dat er precies uitziet, is niet iets waar iedereen op let. Ben jij wel zo’n iemand en vraag je je al tijden af waarom het buitenste tandje een hoekje mist? We hebben het even voor je uitgezocht en het is eigenlijk heel logisch.

Druk zetten

Het gebaksvorkje is namelijk speciaal ontworpen voor rechtshandigen, omdat zij met die kant de meeste druk zetten om een stukje af te snijden. Daardoor is de linkertand van het vorkje ook wat breder en platter. Omdat je bij het eten van een gebakje vaak een dikke deegbodem – bijvoorbeeld die van een tompouce – moet breken, is het gebaksvorkje zo gemaakt dat het puntje dat ontstaat door de uitsparingen van een hoekje dit mogelijk maakt.

Mocht je nou linkshandig zijn en hier vaak mee in de knoei komen, je hebt speciale vorkjes waarbij het snijvlak rechts zit. Weet je dat ook weer!

Lees ook: Waarom je kaarsen op een taart nooit moet uitblazen

Bron: Quest Beeld: iStock

Laatste nieuws