Marlies Dekkers: De reis van lingerie

Stap 1: Inspiratie Het leven van mijn lingerie begint altijd bij inspiratie, uit mijn eigen leven. Ik heb iets waanzinni...

Stap 1: Inspiratie

Het leven van mijn lingerie begint altijd bij inspiratie, uit mijn eigen leven. Ik heb iets waanzinnigs gezien, gehoord, meegemaakt.  Dat kan zijn Scandinavische architectuur en grafiek, Hollywood in jaren 50, Griekse mythologie, sprookjes, een reis naar het verre Oosten, een beeld op straat enz.

 

 

Stap 2: Het ontwerpproces begint

Zodra ik de richting en thema van de komende collecties te pakken heb, roep ik mijn designteam bijeen om wat er in mijn hoofd en hart speelt te bespreken.

Ik ben altijd up to date over de laatste ontwikkelingen in de wereld van stoffen, de nieuwste trends, bepaalde lingeriematerialen, wat er speelt in de wereld en dan specifiek in de wereld van de vrouw en breng hun weer op de hoogte hiervan. Als ik ze eenmaal heb uitgelegd wat ik voor ogen zie, stuur ik mijn team naar de beste beurzen van bijvoorbeeld Parijs, New York, Milaan en Cannes om met de nieuwste en mooiste haakjes, buckles en lintjes terug te komen.

Stap 3: Keuzes maken

Dan breekt de tijd van keuzes maken voor me aan, een mooi en spannend moment is dat om de inspiratie daadwerkelijk om te zetten in iets tastbaars. Ik heb me dan helemaal verdiept in de vrouw, de wereld, het thema en mijn gevoel en dan komt het moment om alles los te laten en mijn talent, vakmanschap en kunstenaarshart te laten spreken om zo iets unieks en prachtigs te creëren: het mooiste moment van het hele proces!

Stap 4: Kan dat wel?

Ik bedenk vaak unieke details voor mijn lingerie, die nooit eerder zijn gemaakt. Dit zorgt natuurlijk altijd voor de vraag, kan dit wel? Zo heb ik jaren terug een vlechtdetail ontworpen voor een collectie. Ik was de eerste die zo’n techniek had bedacht, en er moest een heel mechanisme in de fabrieken bedacht worden om dit te bewerkstelligen.

Stap 5: Hong Kong Office

Zodra ik uit het vliegtuig stap in Hong Kong ga ik vol trots naar mijn kantoor, waar twintig medewerkers werken. Vanuit hier begeleid ik het hele technische proces en zie ik als eerste de allereerste sample, een bijzonder moment!

Stap 6: De fabrieken

Nadat ik langs het Hong Kong Office ben geweest reis ik af naar de fabrieken. Ik wil altijd dicht bij het proces blijven, en wil daarom goed in de gaten houden hoe de lingerie in de fabriek wordt ontwikkeld. In de testfase draag ik bijvoorbeeld al mijn lingerie zelf, en gooi ik het ook in de wasmachine. Ik wil natuurlijk ook zelf ervaren of de kwaliteit perfect is.

In de fabrieken is het een bijzondere gewaarwording, iedereen spreekt een andere taal, heeft zijn eigen kwaliteiten, zo is de ene bijvoorbeeld hoofd van de patronen, terwijl de ander veel technischer te werk gaat. Wat iedereen dan verbindt is de wil om met passie een prachtig product te creëren, een product waar wij vrouwen rondom de hele wereld gelukkig mee maken.

Stap 7: De photoshoot

De photoshoot is een spannend en leuk proces waar ik altijd erg naar uitkijk. Eerst ga ik op zoek naar de perfecte fotograaf die bij de look en feel die ik voor ogen heb past. Daarna moet er natuurlijk een model gezocht worden en moeten alle props voor de styling geregeld worden. De locatie moet perfect zijn, het licht, de achtergrond, de make up en ga zo maar door. Een drukke hustle and bustle waar ik een echt kick van krijg!

Stap 8: PR

Nu komt het moment om de nieuwe collecties aan de pers te laten zien. Het thema van mijn nieuwe spring en summer collecties is bijvoorbeeld the Far East. Een persdag moet dan geheel in dit thema plaatsvinden, met Aziatische hapjes, drankjes, locatie en decoratie.

Vorig jaar zijn we met de pers naar Lapland gevlogen om daar mijn fall collectie te tonen. Dit was de meest prachtige, inspirerende, romantische en betoverende locatie, perfect voor mijn collectie die geïnspireerd was door mijn persoonlijke muze.

Stap 9: In de winkel

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. De lingerie hangt in mijn eigen winkels en ruim 800 verkooppunten wereldwijd. Dit is het moment waar je het allemaal voor doet: vrouwen blij maken. Met mijn lingerie geef ik vrouwen zelfvertrouwen en de boodschap dare to dream, dare to grow en dare to be. Ik wil dat vrouwen in de spiegel kijken en van hun spiegelbeeld houden en zichzelf mooi vinden!

Laatste nieuws