Bettina kookt…… Minestronesoep van Sylvia Witteman

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering....

Op de redactie zijn we druk aan het werk, maar af en toe moet er écht tijd worden gemaakt voor een lekkere versnapering. Zeker als Adjunct Bettina iets homemade meeneemt. En nu kun jij hier ook van genieten, maar je moet wel zelf de keuken in kruipen!

Minestronesoep

Omdat ik vind dat koken en lachen prima samengaan (in tegenstelling tot koken en sex), lees ik graag de (kook)boeken van Sylvia Witteman. Toen ik laatst het boek ‘Koken met Sylvia Witteman, de beste recepten & een beginselverklaring‘ herlas, moest ik weer hardop lachen. En daarna dook ik de keuken in voor deze minestronesoep, want het blijft maar rotweer en dan is soep het lekkerst. En omdat ik in mijn keuken de baas ben: een beetje van Sylvia en een beetje van mezelf.

Wat je nodig hebt

OlijfolieStuk pancetta (of ander gerookt spek, al staat Sylvia op pancetta) in blokjes3 uien, in dunne ringen2 winterwortels, in kleine blokjes3 stengels bleekselderij (ben ik niet gek op, dus die liet ik weg)1 of 2 courgettes in halve plakjes3 grote aardappelen in kleine blokjes100 gram sperziebonen in stukjesBlik cannelini of borlottibonen (ik had nog een blik bruine bonen staan, dus die ging erbij)500 gram savooiekool (ik had spitskool) kleingesneden1 blik tomaten1,5 liter bouillon (ik gebruikte 2 runderbouillonblokjes)1,5 ons Parmezaanse kaas (aan een stuk! Je hebt de korst namelijk nodig)150 gram pastaHandvol fijngesneden verse peterseliePesto (potje, of zelfgemaakt: 30 gram Parmezaan, 30 gram basilicum, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, een halve teen knoflook, een snuf zout en 75 ml extra vergine olijolie in de blender)

Bereidingswijze

Doe olijfolie in de pan en bak de blokjes spek uit. Dan de uien erbij, even laten stoven. Dan alle groenten erin, even mee laten stoven onder af en toe roeren. Giet de bouillon erbij en het blik tomaten. Rasp de kaas, doe die in een kom in de koelkast en doe de korst in de soep. Laat de soep twee uur zachtjes pruttelen, verwijder dan de kaaskorst en proef of er peper/zout bij moet. Doe de pasta erbij en kook tot deze gaar is. Serveer met de peterselie, Parmezaan, wat pesto (ik kocht een potje) en een beetje olijfolie. Lekker met knapperig brood. Eet smakelijk!

Alle recepten van Bettina zien? Klik hier.

Laatste nieuws