Adut wint modellenwedstrijd Top Model of Colour

In het Amsterdamse World Fashion Center vond gisteravond de finale van de Top Model of Colour-verkiezing plaats.  Actri...

In het Amsterdamse World Fashion Center vond gisteravond de finale van de Top Model of Colour-verkiezing plaats.  Actrice Jasmine Sendar, gehuld in een goudkleurige Percy-jurk, presenteerde de avond waar 20 kandidaten streden om de titel Top Model of Colour 2010.

De avond bestond uit een catwalkshow met een  bikini-, jeans- en avondjurken ronde.  Na de jeansshow vielen 10 kandidaten af waarna de overige 10 beauty’s de finale met de avondjurken mochten lopen. De winnares die zich komend jaar de eerste Nederlandse Top Model of Colour 2010 mag noemen is de 17-jarige Adut Mawien uit Den Haag.

Zij werd unaniem gekozen tot winnares door de jury bestaande uit catwalkcoach Mariana Verkerk , beautyredacteur en voormalig model Dionne PoolSola Oyebade van Mahogany Group UK, Tessy van Eerdewijk (L’Oréal), Amanda Rijff van Laura Mercier en fotograaf Ron Stam. Adout sleept  hiermee oa een contract in de wacht bij  het Engelse modellenbureau Mahogany Models.

De donkere beauty was sprakeloos van geluk en ze bleef tranen van geluk wegpinken.

Engeland kent deze speciale verkiezing voor ’getinte’ modellen al jaren, in Nederland werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd. De hoogste tijd, vindt initiatiefnemer Monica van Halder: ‘Nederland is een heel multicultureel land en er lopen zó veel mooie donkere en halfbloedmeiden rond, dat ik verbaasd was dat het nog niet eerder was georganiseerd’.

Zij hoopt zo meer aandacht te krijgen voor de gekleurde beauty’s die in Nederland rond lopen: ‘Staat kleding mooier op blanke vrouwen? Wel nee! Kopen blanke mensen meer kleding dan donkere? Welnee! Ik vind dat er gewoon meer aandacht moet zijn voor getinte modellen. Kom op mensen, het is 2010, het moet niet uitmaken of je zwart, wit of geel bent, we zijn allemaal dol op mode!’ aldus van Halder.

Zelf mocht ik jurylid zijn van de wedstrijd. Ik vind dat het streven  zou moeten zijn dat de catwalk een prettige doch zeer mooie afspiegeling van de maatschappij is en op dit moment komen getinte modellen er inderdaad bekaaid vanaf. Zowel op de nationale als de internationale catwalks. Dus deze wedstrijd lijkt mij een prima initiatief om gekleurde beauty’s in de spotlights te zetten.

  

De 10 finalisten

Wat vinden jullie? Krijgen gekleurde beauty’s genoeg aandacht in de media en op de catwalks?

Laatste nieuws